CaRi Kt SiNi

Wednesday, 19 October 2011

Lagi Banjir


Petang tadi hujan punya lah lebat.. mujurlah lynn p kerja dengan kereta hari nie... kalu tak haru biru jugak lah jdnya. Balik kerja td hati rasa tak sedap sangat, plan  mulanya nk trus balik umah, tak tau knapa laju ja lynn drive masuk simpang ke rumah mak. Dari jauh dh nampak  air sungai penuh.. tak sempat nk jejak kaki kt tanah lagi dh kena sergah dengan Paklong, " call abang hang la nie jugak ayaq dh melimpah,  depa yg lain pn  x da kt umah heran la berjalan ja kerja depa". Waktu tu Pakcik ngan Paklong duk tengah buat pelenggaq tengah rumah..  lynn pn dengan secepat kilat masuk bilik tukar pakai short pants. Mula lah operasi menggulung tikar, angkat almari, n selamatkan barang-barang elektrik. Turut menyelamatkan anak si memey... anak miaw la.. kali nie ayaq masuk cepat sungguh.. abis kain baju terendam tak sempat diselamatkan.. Thanks kepada kawan2 hubby yang turut sama membantu mengangkat mesin basuh td... jasa korang kami sekeluarga hargai..Sampai sekarang paras air makin meningkat.. ujan pun duk turun lagi...



3 comments:

sweetbelly gurlz said...

banjir kt ne ni?

kayrul-shah said...

banyak2 bersabar la...sekarang dah hujung tahun nie memang musim hujan pun

MaMaLyNN said...

area Nibong tebal penang sweet, kayrul thanks yer friend...

CoPyRiGhT©2010-2011All Right Reserved By MaMaLyNn